Forwarding

Als Expediteur brengen wij vraag en aanbod bij elkaar, onze ervaren expediënten hebben een uitgebreid netwerk aan betrouwbare vervoerders en subcontractors. Door onze jaren lange ervaring kennen wij de steeds weer veranderende goederen stromen door Europa en hebben wij voor iedere lading een passende oplossing. Onze FTL en LTL-afdeling weet u dan ook snel en accuraat een antwoord te geven op uw transportvraagstuk.

Groei door en voor de klant

Jaarlijks versterkt en groeit ons netwerk. Dit gebeurd door het groeiende volume aan transport en door de groei van het internationale netwerk. Contacten en samenwerkingsverbanden worden sterker. U maakt het mogelijk dat ons volume wat wij uitwisselen met onze vervoerders blijft groeien waardoor wij ook concurrerende aanbiedingen kunnen blijven maken. Samen zorgen we voor het volume en daarmee voor de scherpe tarieven.

Centraal vanuit Venlo

Door Venlo vervoersstad hebben wij zeer goede contacten met onze vervoerders in binnen en buitenland. Hierdoor kunnen wij voor u makkelijk opereren tussen de havens van Rotterdam of Antwerpen naar Duitsland en de rest van Europa, zowel inkomend als uitgaand hebben wij gerenommeerde vervoerders voor u geselecteerd.

Waarom Venlo als transport centrum?

  • Kruising van wegen uit havens Rotterdam en Antwerpen
  • Dicht bij het Ruhrgebied
  • Eenvoudige ontsluiting naar Noorden Oosten en Zuiden
  • Nederlandse wet en regelgeving

Transport management systeem TMS

Onze expediënten monitoren via ons TMS (transport management systeem) en de daaraan gekoppelde modules de ladingen. We staan direct met onze vervoerders in contact en voorkomen samen lege kilometers. Laden gebeurt veelal rondom de losplaatsen. Ook weer een retour lading. Wij optimaliseren hierdoor de beladingsgraad van onze vervoerder waardoor u alleen de ruimte betaalt op het traject naar de los plaats. Er hoeft dus geen rekening meer gehouden te worden met lege kilometers.

Wat bedoelen we met FTL en LTL?

Met FTL (Full Truck Load) wordt transport bedoelt waarbij de vrachtwagen maar één lading vervoert. De vrachtwagen is volledig beladen. Het tegenovergestelde van FTL is de deellading, ook wel LTL (Less Than Truckload) genoemd. In het ideale gevallen combineren we LTL samen naar FTL middels Groupage.

Meer weten?

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over forwarding.