Groupage

Wat is groupage?

Groupage is het optimaal benutten van laadruimten waardoor kosten verdeeld worden over het gehele traject. Onder groupage verstaan wij: zendingen van 1 kg tot een maximum gewicht van 2400 kg en van 1 pakketje tot een maximum van 4 pallets. Deze zendingen zijn geschikt voor het gecombineerd vervoer met diverse overslag punten binnen Europa.

Logistiek netwerk

Groupage is alleen mogelijk door samen te werken met partners in een logistiek netwerk. Het grote voordeel is dat de laadruimte tijdens transport optimaal gebruikt wordt. Dit gebeurt door groeperen of te wel “samen laden”. Dit voordeel is niet alleen een financieel voordeel. Klanten stellen steeds hogere eisen aan leveringen. Zo worden er vaste dagen en/of tijden verlangt of zendingen moeten worden aangemeld zodat de ontvanger ook aanwezig is. Door gebruik te maken van transport via ons logistiek netwerk is er altijd een lokale vervoerder die de zending aanbiedt bij de ontvanger, “men spreekt de taal van de streek".

Dagelijks transport door heel Europa

Wij garanderen u een dagelijks vertrek vanuit ons depot in Venlo naar elke bestemming binnen Europa. Dit betekent dat u ook elke gewenste dag van de week kunt afleveren bij uw klant.

 

Track en trace

Uw boeking via ons Online platform “statusweb” is vanaf boeking tot en met aankomst bij uw klant te volgen. Zo hebt u altijd zicht op uw product, waar het zich bevind en op welk moment het is afgeleverd. Doordat er iedere dag een transport vertrek naar elke gewenste Europese bestemming zullen uw klanten ook tijdig over uw goederen kunnen beschikken.

Duurzaam

Een belangrijk bijkomend voordeel is dat met de werkwijze van groupage de belading van vrachtwagen op transport veel beter is. Uiteindelijk betekent dat minder transportbewegingen en dus minder schadelijk voor het milieu.

De voordelen van groupage op een rij:

  • Kostenbesparing
  • Dagelijks aanleveren en afleveren
  • Maakt gebruik van de lokale transporteur voor aflevering
  • Milieuwinst

Neem vrijblijvend met ons contact op wij zullen uw aanvraag in behandeling nemen

Sven Reijnders

Sven Reijnders

Expeditie / Groupage

+31 (0)77 396 04 35

s.reijnders@venlogistics.nl